top of page

De første velkomstpakkene er sendt!

I dag har vi endelig fått sendt ut første runde med velkomstpakker til nye måsøyborgere som har meldt flytting i perioden november 2017 til 12 April 2018. Og videre blir velkomstpakken sendt ut hver måned til ny tilflyttede.

I Oktober 2016 var befolkningstallet i Måsøy kommune for første gang under 1200 innbyggere. Det var flere årsaker til dette, med krabbereguleringen som en stor faktor. Befolkningen oppfattet framtidsutsiktene for kommunen som laber og det var mye prat i kommunen om «hvem som blir den neste som flytter».

Med varaordfører Tor Bjarne Stabell i spissen ble det satt i gang et arbeid for å snu denne utviklingen. Det ble gjennomført flere møter med ny tilflyttede fra andre nasjoner, lag og foreninger, lokalt næringsliv og politikere for å skape en felles forståelse og engasjere befolkningen. I februar 2017 ble befolkningsprosjektet «Klart vi kan! Koffer ikke?» startet opp i Måsøy i Vekst med mål om å finne muligheter for å øke trivsel og bolyst i Måsøy kommune.

En av disse mulighetene var «Velkomstpakken» som vi har jobbet med

det siste året. Planen var å skape noe man kan levere til tilflyttede til kommunen for å ønske de velkommen og gi de informasjon om fritidstilbud ol.

Det har vært viktig for oss å finne metoder for å fange opp tilflyttede slik at ingen skal bli oversett når de kommer til kommunen. Vi har sett mot andre kommuner med lignende prosjekt og vi er nå endelig klar for å starte opp med utsendelser av velkomstpakken.

Velkomstpakken kommer i form av en mappe med velkomstbrev fra ordfører samt informasjon som er grei å ha når man kommer til en ny plass. I tillegg får de voksne tilflytterne en lue mens de minste får en refleksvest, begge med kommunens logo.

Befolkningsprosjektet:


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page