top of page

Fiskerisamfunn i vekst!


Nå er det 7 måneder siden Måsøy kommune ble innlemmet i kongekrabbe fisket, og mange er godt i gang med fisket.

Det har vært en negativ trend i Måsøy kommune når det kommer til fiskebåter og befolkningsutvikling.

Det ble lagd en oversikt som viser til at alle kommuner vest for 26 grader hadde nedgående tall når det kom til fiskebåter, mens det motsatte skjedde øst for 26 grader grensen. Måsøy hadde en nedgang på 23 fiskefartøy fra 2010 til 2015 og mye av nedgangen skyldes at fiskere flyttet østover.

I starten av 2017 ble endelig Måsøy innlemmet i den kommersielle krabbefiske og da snudde den negative trenden. Fiskere som har flyttet kom tilbake og unge fiskere ser muligheten til å etablere seg i kommunen.

Hva har krabbekvoten gjort for Måsøy kommune, spurte vi fiskerne i Måsøy

Joakim Johansen har merket en vekst og oppsving, han kan også melde at eldre fiskere som tidligere sa at dem ikke er interessert i krabben ha hivd seg rundt med krabbeteiner og omrigging. Joakim tror at han ikke ville ha blitt værende i Måsøy kommune om ikke kommunen har blitt innlemmet. Da har han mest sannsynlig flyttet østover med hele familien. For Joakim har estimert at man kunne hatt en ekstra inntekt på kr. 800.000 i fjor om han hadde rett postadresse, det vil si øst om 26 gradern.

Den nyetablerte fiskeren på Rolvsøy Tor Erik Nestor (28 år) sier at han ikke hadde turt å satse, hvis det ikke hadde vært for krabbekvoten. Krabbekvoten gir en ekstra fot å stå på for fiskere. Tor Erik sier også at hjelp ifra Måsøy i Vekst med finansiering av båtkjøp var svært viktig.

Tilflyttet fisker Asgeir Hoddevik følte seg sikker på at Måsøy kommune kom til å bli innlemmet i krabbefisket, og at det gjør det mer sikkert å lukrativt å satse på fiske når man har tilgang på krabbekvote.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page